Biztos vagyok benne, hogy az ő történeteikben – hozzám hasonlóan – mindenki talál majd inspirációt, sőt példát arra, hogyan lehet leküzdeni a fent említett kihívásokat. Hiszen ki-ki más akadállyal áll vagy állt szemben.

Jó hír, hogy bár az elmúlt években szinte sarokba szorítva kellett működniük, a folyamatos gazdasági nyomás enyhülni látszik. Az M&A aktivitás lankadatlan, a befektetői érdeklődés még mindig erős a magyar cégek iránt, az akvizíciók továbbra is növekedési potenciált jelentenek bel- és külföldi piacokon egyaránt. Az AI megjelenése pedig tovább növelheti a hatékonyságukat.

Mi az EY-nál készen állunk rá, hogy mindenben támogassuk őket. A jövőben is fáradhatatlanul azon fogunk dolgozni, hogy a kezdetektől a megvalósításig segítsük a hazai közép- és nagyvállalatokat céljaik túlszárnyalásában.

Ezt tesszük több mint 30 éve. Ezért is indítottuk el Magyarországon az EY Az Év Üzletembere Programot, ami szintén a megállíthatatlan hazai vállalkozókat ünnepli, és ezért kezdtünk el közösséget építeni Debrecenben, Pécsen és Budapesten az EY exkluzív üzleti klubjain keresztül, ahol rendszeresen tapasztalatot cserélhetnek a vezető üzletemberek egymás között. Nem utolsósorban ezért is dolgozunk együtt örömmel évről évre, immár 5. alkalommal a Budapesti Értéktőzsdével közösen a példamutató Ötvenek bemutatásán.

Az alatt a mintegy száz óra alatt, amit kollégáimmal együtt az Ötvenekkel töltöttünk, egyértelművé vált számomra, hogy milyen kihívások foglalkoztatják ma a hazai közép- és nagyvállalatokat. Szeretnék még válságállóbbá tenni a cégüket, felkészülni a makrogazdasági kihívásokra. Választ találni a munkaerőhiányra, könnyíteni a multinacionális vállalatokkal való együttműködést, és felkészülni a generációváltásra.

Nem csak a jelennel foglalkoznak, a jövőre is gondolnak. Sikeres, eredményes és értékteremtő vállalatot építenek. Ez az, amit kerestünk, és meg is találtunk egytől egyig mind az 50 cégben