Az adatszolgáltató cégekkel a BÉT információszolgáltatási szerződést köt, egységes kondíciók alapján. Mindenkinek, aki a BÉT kereskedési adatait akár végfelhasználók, akár további adatszolgáltatók felé terjeszteni szeretné, ezt a szerződést kell megkötnie a BÉT-tel, függetlenül attól, hogy az adatokat közvetlenül a Tőzsde szerveréről vagy egy másik adatszolgáltatótól kapja. 

A BÉT kereskedési adatainak felhasználásáért, továbbadásáért az adatszolgáltatóknak különböző, egységesen meghatározott díjakat: jogdíjat, éves technikai csatlakozási díjat és havi változó díjakat kell fizetniük.

A BÉT a kereskedési adatait előre meghatározott tartalmú információs csomagokban kínálja adatszolgáltatói számára. Minden, az adatszolgáltatók által választható adatcsomag lefedi a BÉT összes piacát (azonnali, származékos és árupiac) és kereskedett termékét, valamint tartalmazza a BÉT összes indexének értékét.

A BÉT az adatokat speciális vendori adatfolyam formájában teszi elérhetővé. Bármelyik vendor választhat, hogy ezt az adatfolyamot közvetlenül a BÉT-től vagy a BÉT egy másik szerződött adatszolgáltatójától kapja meg. A lehetőségekről a technikai tudnivalókban adunk bővebb tájékoztatást.

Szerződött adatszolgáltatói számára a vendor zárt oldalon a BÉT további tudnivalókkal, letölthető anyagokkal szolgál.

Kereskedési adatok továbbítása végfelhasználóknak:

Valós idejű adatok – a BUX és BUMIX indexek valós idejű értékeit leszámítva – kizárólag olyan végfelhasználóknak adhatók tovább, akik előzetesen előfizetői szerződést kötöttek az adatszolgáltatóval a BÉT adataira vonatkozóan. Az adatszolgáltató a valós idejű adatokat kizárólag ellenőrzött környezetben, a végfelhasználó azonosítását követően teheti hozzáférhetővé. A valós idejű adatokat megjelenítő eszközök vagy a valós idejű információt elérő egyes végfelhasználók után a vendor havi változó díjat fizet a BÉT-nek.

Az adatszolgáltatók a BUX és BUMIX indexek valós idejű értékeit, valamint a késleltetett és a nap végi adatokat előfizetői szerződés megkötése és havidíj fizetése nélkül továbbíthatják végfelhasználóik felé. Ezeket az adatokat az adatszolgáltatók saját nyilvános internetes felületeiken ingyenesen, harmadik felek weblapjain havidíj megfizetésével megjeleníthetik.

A kereskedési adatok szolgáltatásával kapcsolatos bővebb információért kérjük, forduljon a BÉT munkatársaihoz.