2019. február 25-től március 29-ig újra megmérkőzhettek egymással a középiskolás diákok és tanáraik a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a BÉT Részvényfutamon.

A versenyre minden 9-14. osztályos, 14 éves vagy annál idősebb diák és tanár jelentkezhetett, aki szerette volna megtapasztalni, milyen érzés 2 millió forintos virtuális tőkével gazdálkodni. Újdonság, hogy a diákok szülei is lehetőséget kaptak közelebbről is megismerni a tőzsdei befektetések világát, idén ők is beszállhattak a versenybe!

A verseny véget ért, köszönjük mindenkinek a részvételt!

BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-01.png Az öt versenyhéten, 24 kereskedési napig tartó játék során a versenyzők valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhettek a Budapesti Értéktőzsdén elérhető termékekkel. A résztvevők emellett a naponta kitölthető kvíz kérdések segítségével növelhették a befektetésre szánt tőkéjüket, esélyüket a további nyereményekre. A kérdések megválaszolását segítették a játékban is letölthető Tőzsde ABC, a Pénziránytű Alapítvány befektetői tudatossághoz kapcsolódó diasorai, valamint az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv.
BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-02.png A március 29-ig tartó versenyen számos értékes nyereménnyel gazdagodhattak a legjobban teljesítő részvényfutamosok. Azok a tanár, diák és szülő játékosok, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeztek, egy hat főre szóló virtuális valóság élmény ajándékutalvánnyal gazdagodhattak! Minden héten, a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos, illetve a kvízt helyesen kitöltők közül kisorsolt játékosok egyike egy-egy JBL Flip 3 hangszórót nyert. A játék végén a Pénziránytű Alapítvány további értékes különdíjakat ajánlott fel a legjobban szereplő diákok és tanárok, valamint a legaktívabb iskolák számára.